На Харківщині зареєстрували понад 11 тис заяв на компенсацію за зруйноване через війну житло

Фото: 24tv.ua

Комісії ухвалили рішення про надання 1226 компенсацій мешканцям Харківщини, домівки яких було частко або повністю зруйновано через війну. 9,3 млн грн за програмою єВідновлення вже поступила на рахунки постраждалих жителів області.

Про це Харків Times довідався з повідомлення начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

За його словами, за вказаною програмою жителям Харківщини призначили виплати на 98,1 млн.

Кошти отримують жителі всіх 7 районів Харківщини, чиї будинки та квартири постраждали внаслідок російської агресії.

«Наразі найбільше компенсацій погоджено в Харківському районі – 37,1 млн грн. У місті Харків схвалено виплати на суму майже 14 млн грн. На другому місці – Ізюмський район, де ухвалили рішення щодо компенсацій на суму 30,4 млн грн», – сказав Олег Синєгубов.

Також компенсації на 15,7 млн грн для відновлення осель нараховано жителям Чугуївського району. 9,4 млн грн отримають жителі Куп’янщини.

Станом на 1 серпня у Харківській області зареєстрували 11365 заяв на компенсацію, додав Синєгубов.

Програма єВідновлення – це державний проект допомоги людям на ремонт житла, пошкодженого або зруйнованого через війну. Він стартував 10 травня 2023 року.

Як повідомляв Харків Times, 3 липня 2023 року у Харківській області вперше визначили жителів, які отримають кошти на ремонт своїх, постраждалих через війну домівок за програмою єВідновлення. За рішенням комісії було розподілено компенсації на загальну суму 6 млн 589 тисяч гривень.